Haberler

İsveç Başbakanı Andersson: Türkiye ile yapılan mutabakat zaptının koşullarını yerine getireceğiz

İsveç Başbakanı Magdalena Andersson, ülkesinin Türkiye ile imzalanan mutabakat zaptının gereklerini yerine getireceğini söyledi. Andersson ayrıca, Türkiye’de uzun yıllar bir dolandırıcılık davası kapsamında aranan bir kişinin iade edilmesinin uluslararası ve İsveç hukukuna uygun olduğunu belirterek bu doğrultuda çalışmaya devam edeceklerini açıkladı.

İsveç Başbakanı Magdalena Andersson, geçen ay İspanya’da düzenlenen NATO Zirvesi’nde, Türkiye’nin itirazlarına yönelik imzalanan mutabakat zaptının koşullarını yerine getirmeye devam ettiklerini açıkladı.

Bir basın toplantısında gazetecilere açıklamalarda bulunan Andersson, ayrıca, geçen hafta İsveç’ten Türkiye’ye iade edilen adam hakında da açıklamalarda bulundu.

İsveç Başbakanı, “İsveç hükümetinin dolandırıcılık suçundan aranan bir kişiyi Türkiye’ye iade kararı, İsveç ve uluslararası hukuka göre verilmiştir. Bu şekilde adım atmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

ÇAVUŞOĞLU: ORTAK MUTABAKAT TOPLANTISI 26 AĞUSTOS’TA YAPILACAK

Bununla birlikte geçen hafta düzenlenen 13. Büyükelçiler Konferansı’nda soruları yanıtlayan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu; Türkiye, İsveç ve Finlandiya’nın 26 Ağustos’ta ortak mutabakat toplantısı yapacağını açıkladı.

İki ülkenin de belge ve açıklamalarda taahhüt ettiklerini yerine getirmediklerini belirten Çavuşoğlu, ”Biz somut adımlar görmek istediğimizi söylüyoruz” dedi.

İSVEÇ, FİNLANDİYA VE TÜRKİYE ARASINDA İMZALANAN MUTABAKAT HAKKINDA

Geçen Haziran ayında, İspanya’nın başkenti Madrid’de NATO Zirvesi kapsamında düzenlenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Finlandiya Cumhurbaşkanı Niinistö, İsveç Başbakanı Andersson ve NATO Genel Sekreteri Stoltenberg’in katıldığı 4’lü bir zirve yapıldı. Görüşme sonrası Türkiye, İsveç ve Finlandiya arasında, İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyelik süreçleri hakkında üç ülkenin liderlerinin huzurunda üçlü memorandum imzalandı.

Memoranduma Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Finlandiya Dışişleri Bakanı Pekka Haavisto, İsveç Dışişleri Bakanı Anne Linde imza attı. 

Yunanistan’da eşcinsel evlilikler tepkilere rağmen yasallaştı

Yunanistan, kilisenin tepkisine karşın eşcinsel evliliği yasallaştıran ilk Hristiyan Ortodoks çoğunluklu ülke oldu. Perşembe günü oylanan yasa, 176’ya karşı 76 oyla meclisten geçti. Ülkede eşcinsel çiftlerin de artık yasal olarak çocuk evlat edinmelerine izin verilecek. Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, bu adımla “ciddi bir eşitsizliğin” ortadan kaldırıldığını savundu. Ancak bu yasa ülkede bölünme yaratmış durumda. Yunan […]

Read More

Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimi için yurt dışında oy kullanma işlemleri başladı

Cumhurbaşkanlığı Seçimi’nin 28 mayıs pazar günü yapılacak 2. tur oylaması için yurt dışına kayıtlı seçmenlerin oy kullanma işlemleri başladı. Yurt dışına kayıtlı seçmenlerin Cumhurbaşkanı Seçimi’nin 28 mayıs pazar günü yapılacak olan 2. tur oylaması için gümrük kapılarında oy kullanma işlemi başladı. Kırklareli’nin Dereköy Sınır Kapısında da İl Seçim Kurulu görevlileri sabahın erken saatlerinde hazırlıklarını tamamladı. […]

Read More

Muz kasaları arasında 880 milyon dolarlık kokain bulundu

İtalya’da emniyet ekipleri, Ekvador’dan gelen muz kasalarının içinde 2,7 ton saf kokain ele geçirdi. Yetkililerin açıklamasına göre, ele geçirilen kokainin piyasa değeri 800 milyon doların üzerinde. VOA Türkçe’nin diğer haberlerini okumak için: https://www.voaturkce.com/ ************ » Youtube kanalımıza abone olun: https://www.youtube.com/c/voaturkce?sub_confirmation=1 Amerika haberleri, Türkiye haberleri, dünyadan haberler, son dakika haberleri, sağlık, bilim-teknoloji, ekonomi haberlerini VOA Türkçe’de […]

Read More