Haberler

Yeşil muzdaki nişasta, bazı kanserleri yüzde 60’ın üzerinde azaltabilir

İngiltere’de yapılan yeni bir çalışmada, tam olgunlaşmamış yeşil muz yemenin bağırsak üstü bölgelerdeki kanserler ile mücadelede etkili olduğu açıklandı. Newcastle ve Leeds Üniversitelerindeki uzmanlar tarafından yürütülen araştırmada, yeşil muzdaki nişastanın mide, safra kesesi ve pankreas kanseri ile mücadelede yüzde 60’tan fazla etkili olduğu belirtildi.

İngiltere’de yapılan yeni bir araştırmada, tam olgunlaşmamış muz yemenin kanser ile mücadelede etkili olduğu açıklandı.

Newcastle ve Leeds Üniversitelerindeki uzmanlar tarafından yürütülen ve Cancer Prevention Research dergisinde yayımlanan çalışmada, yeşil muzlarda bulunan nişastanın kanser türlerini yüzde 60’tan fazla azaltabildiği belirtildi.

Araştırmada, aynı zamanda yulaf, tahıllar, makarna, pirinç, bezelye ve fasulyede bulunan olgunlaşmamış muzda bulunan nişastanın doktorların tespit edilmesi ve teşhis edilmesi zor olan bağırsağın üst kısmındaki kanserler ile mücadelede önemli etkilere sahip olduğu vurgulandı.
YAKLAŞIK BİN HASTA İNCELENDİ

Özellikle kalın bağırsak ve rektumda kanser riskini artıran kalıtsal bir hastalık olan Lynch sendromlu yaklaşık bin hasta üzerinde yapılan çalışmada, katılımcılar iki yıl boyunca aşırı olgunlaşmamış ve hala yeşil olan bir muz yemekten elde edilene eşdeğer miktarda nişasta aldılar.

Araştırmanın sonunda nişastanın bağırsaktaki kanserleri etkilememesine rağmen, vücudun diğer bölgelerindeki kanserlerin görülme sıklığını yarıdan fazla azalttığı ortaya kondu.

Söz konusu nişasta miktarının mide, safra kesesi ve pankreas kanseri ile mücadelede etkili olduğunun altı çizilen araştırma ile ilgili konuşan Newcastle Üniversitesi’nde insan beslenmesi profesörü John Mathers, “Alınan nişasta oranının vücutta 10 yıl boyunca etkili olduğunu tespit ettik” derken, dirençli nişastanın bağırsaktaki DNA’ya zarar verdiği ve sonunda kansere neden olduğu bilinen safra asitlerinin sayısını azaltarak kanser gelişimini azaltabileceğini düşündüklerini söyledi. 

Böbrek nakli olan kişi kaç günde iyileşir?

Böbrek nakli, modern tıbbın en büyük başarılarından biridir ve hayatı tehdit eden böbrek hastalıkları yaşayan insanlar için umut ışığı olmaktadır. Organ nakilleri, organ nakil merkezlerinde deneyimli ekipler tarafından gerçekleştirilmektedir ve böbrek nakli, bu alandaki en sık yapılan operasyonlardan biri olarak geçmektedir. Ancak, böbrek nakli sonrası iyileşme süresi, birçok faktöre bağlı olarak değişiklik gösterebilmektedir.   GOP […]

Read More

Alzheimer tedavisinde hastalığı yavaşlattığı kanıtlanan yeni ilaç… Donanemab

Alzheimer tedavisinde çığır açması beklenen donanemab adlı ilacın hastalığın ilerlemesini yüzde 30 oranında yavaşlattığı bilimsel deneylerle kanıtlandı. JAMA tıp dergisinde sonuçları yayımlanan deneye katılan dünya genelindeki bir grup Alzheimer hastasından biri de 80 yaşındaki Mike Colley idi. Mike ayda bir kez Londra’daki bir kliniğe giderek ilacı alıyor ve kendisini “hayatta karşılabileceğiniz en şanslı insanlardan biri” […]

Read More

İdrarda kanser koklayan solucanlar erken hayat kurtarabilir

Testi gerçekleştirmek için, laboratuvar çalışanları idrar örneğini ve solucanları bir Petri kabına koyuyor. Nematodlar, “kanser varlığı” kokluyorsa idrara doğru ilerliyor, yoksa idrardan uzaklaşıyorlar. İLGILI HABERLER : https://tr.euronews.com/2023/05/17/idrarda-kanser-koklayan-solucanlar-erken-teshisle-hayat-kurtarabilir Üye ol: https://www.youtube.com/c/euronewstr?sub_confirmation=1 Euronews şimdi 12 ayrı dilde: https://www.youtube.com/user/euronewsnetwork/channels #World

Read More