Haberler

Gençler “Müzekart GNS” ile Türkiye’deki tarihi mekanları ücretsiz geziyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nca hayata geçirilen “Genç Ne Sever?” (GNS) projesi ile Müzekart GNS sahibi olanlar, Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında ücretsiz konaklarken, 300’den fazla müze ve ören yerini ücretsiz ziyaret edebiliyor.

Müzekart GNS projesine başvuru yapan 18-30 yaş arası gençler, cep telefonlarına yüklenen uygulamadaki dijital kart sayesinde ülkenin dört bir yanındaki tarihi mekanları gezerek eski medeniyetlerin kapılarını aralama fırsatı yakalıyor.
Gençler, proje sayesinde yaz tatili döneminde KYK yurtlarında ücretsiz konaklayabiliyor.Üniversite öğrencisi Mustafa Çetin, GNS projesini kullanarak müze ve ören yerlerini kolaylıkla gezebildiğini söyledi.
İstanbul ve Ankara’daki çok sayıda müzenin ardından Kapadokya’daki turistik merkezleri gezmek için Nevşehir’e geldiğini anlatan Çetin, planladığı gezi rotasındaki KYK yurtlarında konaklayarak yolculuğunu sürdürdüğünü belirtti.
Çetin, “seyahatsever.gsb.gov.tr” internet sitesindeki ön kayıt formunu doldurduktan sonra Müzekart GNS uygulamasını telefonuna indirip seyahate başladığını aktararak, “Göreme Açık Hava Müzesi ücretliyken, bu projeyle ücretsiz girdik. Projeyi sosyal medyada duydum. İstanbul ve Ankara’daki belli başlı müzeleri gezip KYK yurdunda konakladım. Şimdi de Göreme Açık Hava Müzesi’ne geldim” diye konuştu.Çetin, seyahatini Nevşehir’den Samsun’a geçerek sürdüreceğini ifade etti.Üniversite sınavlarına hazırlanan Nuh Baki Gürsoy da Müzekart GNS uygulamasını telefonuna yükledikten sonra ilk ziyaretini Topkapı Sarayı’na yaptığını, ardından çeşitli müzeleri gezdiğini söyledi.Kapadokya’nın en çok ziyaret edilen turizm merkezlerinden Göreme Açık Hava Müzesi’ni beğendiğini kaydeden Gürsoy, “Önemli olan gençlerin sosyalleşmesi, gezmesi, buralardaki tarihi öğrenmesi. Yurt dışını değil de ülkemizi gezmek daha önemli geliyor bana. Uygulama sayesinde gezmiş ve sosyalleşmiş oluyoruz, farklı kültürleri ve insanları tanıyoruz” diye konuştu. 

Tirilye’yi gezmek gerek – video haber

Tarihi evleri, denize çıkan dar sokakları, meşhur zeytiniyle kendine hayran bırakan Tirilye… Şehrin karmaşasından uzaklaşıp, keyifli, huzurlu bir hafta sonu geçirmek isteyenlerin #GeziRotası… Daha Fazla Bilgi için; https://www.trthaber.com Mobil uygulamalar Android ➤ https://play.google.com/store/apps/details?id=com.TRT.TrtHaber&hl IOS ➤ https://apps.apple.com/nl/app/trt-haber/id509983402?l Abone olmak için ➤ https://www.youtube.com/user/trthaber?sub_confirmation=1 TRT Haber Sosyal Medya adresleri Twitter ➤ https://twitter.com/trthaber Facebook ➤ https://www.facebook.com/trthaber Instagram ➤ https://www.instagram.com/trthaber […]

Read More

İngiltere, uçuşlarda sıvı yasağını kaldırıyor

İngiltere, iki yıl içinde uçuşlarda 100 mililitrenin üzerine uygulanan sıvı yasağını kaldırmaya hazırlanıyor. Sektör temsilcileri, bazı havalimanlarında kullanılmaya başlanan üç boyutlu x-ray cihazlarının yaygınlaşmasıyla, 16 yıldır yürürlükte olan bu uygulamaya gerek kalmayacağını söylüyor. Heathrow Havalimanı CEO’su John Holland-Kay, Ulaştırma Bakanlığı’nın uygulamaya geçilmesi için havalimanlarına 2024 ortasına süre verdiğini söyledi. Sıvı yasağının kaldırılmasıyla birlikte birlikte dizüstü […]

Read More

Konya Japon Kyoto Parkı. Japon Kyoto Parkı nerede, özellikleri neler?

MasterChef’in 130. bölümüne ev sahipliği yapan Japon Kyoto Parkı merak konusu oldu. Konya ile Japonya’nın Kyoto şehri arasında kardeşlik ilişkilerinin geliştirilmesi amacıyla Büyükşehir Belediyesince yaptırılan Japon Kyoto Parkı, şehrin turizmine önemli katkı sağlıyor. Peki, Japon Kyoto Parkı nerede, özellikleri neler? Selçuklu ilçesi İstanbul Yolu üzerinde 2010’da hizmete açılan Japon Kyoto Parkı, kent halkı ve çevre […]

Read More